Tegnap és ma
Földosztó bizottság alakult, 1947-ben megkezdődött a villamosítás, 1948-ban a környező pusztákon, Gánnában, Pádon, Magasdon megalakult az állami gazdaság.

Kiirtották a 20 hektáros kastélyparkot, helyén utcát nyitottak, telket osztottak. A kastélyépületben 1950-ben iskolát alapítottak, a kaszinót és kocsmát átalakították kultúrházzá. 1954-ben az orvosházban óvóda létesült.

1956-ban a budapesti események hírére nemzeti bizottság alakult, a korábban tsz-be erőszakolt, sérelmeket szenvedett gazdák gyűlést tartottak. Rakos József traktoros lehúzatta az 1919-es áldozatoknak állított oszlopot. Laczó József volt csendőr nemzetőrséget szervezett, meggátolandó az erőszakot. Penczinger József, a termelőszövetkezet elnöke, aki korábban megakadályozta a tsz-vagyon széthordását, öngyilkosságot követett el. Kálmán István ÁVH-s kiskatona Budapesten, a pártház védelmében esett el.
Október után a megtorlás elérte a résztvevőket, akik kitelepítést, zaklatást, testi fenyítést szenvedtek tetteikért.

1969. január 01-én Pogányszentpéter, Iharos és Iharosberény részvételével Községi Közös Tanács alakult, melyhez 1977. április 01-én Inke is csatlakozott. Járdák, utak, házak épültek, utcák nyíltak, a fiatalok családot alapítottak.

Mindenki számára munkalehetőséget biztosított a November 7. Mezőgazdasági Termelőszövetkezet és a MEDICOR Művek Iharosberényi Gyáregysége, a másodgazdaság is jól jövedelmezett. Szürkén, de zajlott az élet, mint a "legvidámabb barakk" községeiben mindenütt.

1990-ben, az első helyhatósági választások után Inke különvált, a másik három település Iharosberény székhellyel körjegyzőséggé alakult.
Elkezdődött a privatizáció, a "Medicort" - ahogyan a helybéliek nevezték az ipari üzemet- nyíregyházi vállalkozó vette meg és építette le. A termelőszövetkezet gazdaságilag ellehetetlenült, felbomlott.

A remény szikrájaként fel-, aztán ellobbant a megye történetének legnagyobb ipari beruházásaként beharangozott gázerőmű megvalósításának terve. A térség az ország munkanélküliséggel leginkább sújtott területeinek egyike.

Bár agroökológiai adottságai jók, sok területen kiválónak mondhatók, a gazdálkodási kedv fokozatos csökkenése, pusztuló, az amortizálódó géppark, a mezőgazdasági termékek piacának nem kellő ismerete miatt a mezőgazdasággal foglalkozók nehéz helyzetben vannak, az ágazat nem tudja biztosítani a biztos megélhetést.

Ennek ellenére a mezőgazdaság majdnem minden család életében szerepet kap, néhányuknál mint elsődleges munkalehetőség, a többségnél mint kiegészítő jövedelmet termelő "másodgazdaság". A gabona és takarmánytermesztés mellett jelentős a bogyósgyümölcsök (málna, szeder) szerepe.

A település a megyei átlaghoz képest is alacsony jövedelmi és vállalkozássűrűségű területként jellemezhető. Számottevő ipari tevékenység nincs, a helyi vállalkozások csak néhány főt foglalkoztatnak, főleg szolgáltatásokra épülnek. A szakképzett munkaerő jelentős hányada ingázik, Csurgóra és Nagykanizsára jár be dolgozni. A településen élő jelentős létszámú cigányság szociális és foglalkoztatási helyzete kezelésre vár.

A vállalkozások, önkormányzati intézmények tevékenykednek, a közelmúlt elhozta a vezetékes földgázt és 2006-ban elkészült a csatorna is. A jelen nagyberuházásaként megújult az iskolaként működő kastélyépület, mellette sportcsarnok és műfüves sportpálya létesült.Kiadó épület
2017.05.09.

Iharosberény Önkormányzata az Iharosberény, Kanizsai u. 1. szám alatti, frekventált helyen, a 61. főközlekedési út körforgalma és a benzinkút mellett lévő, parkolóval, beépíthető tetőtérrel rendelkező, 88 m2 alapterületű épületét bérbe adja vendéglátóipari vagy kereskedelmi hasznosításra.
Érdeklődni: tel: 30/9100-221, Zsirmon Endre polgármesternél
Határvadász toborzó
2017.02.16.

Az Országos Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet a Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályának állományába JÁRŐRTÁRS beosztás betöltésére! Pályázatra cselekvőképes, 18. életévüket betöltött, érettségivel rendelkező, magyar állampolgárságú személyeket várnak. A Rendőr-főkapitányság munkatársa 2017. február 21-én 10 órai kezdettel az iharosberényi Polgármesteri Hivatal helyiségében tájékoztatást tart az ügyben, minden érdeklődőt tisztelettel várnak.
Szűcs Béla Albert könyvbemutatója
2016.11.08.

Szűcs Béla Albert, Petőfi-díjas újságíró, 1934.december 9-én született Fonyódon. 1962-től foglalkozik újságírással. 1989-ben megalapította az Ácsi Fórum című konzervatív, polgári havilapot, melynek szerkesztője, főszerkesztője volt két évtizedig. A Magyar Újságíró Közösség ( MÚK ) Komárom-Esztergom Megyei Tagozatának elnöke. Számottevő a helytörténeti munkássága. Ács város krónikása. Megjelent több portré- és interjúkötete. Személyes élményeit írta meg az 1956-os forradalom és szabadságharc vidéki eseményeit bemutató könyveiben. 100 tablóból rendezett Kossuth Tárlatot 2008-ban a komáromi Monostori Erődben. Kossuth Lajos életútjának állomásait megidéző kiállítás a saját és családja gyűjteményéből állt össze. 2008-ban megrendezi lakóhelyén, Ácson „A XX. század - a magyar és külföldi sajtó tükrében” című nagyszabású kiállítást.
Kitüntetései:
2007 - Magyar Köztársaság Érdemrendje
2009 - Petőfi Sándor Sajtószabadság Díj
2012 - Iharosberényért Emlékplakett
2014 - 56-os Hűség a Hazához Érdemkereszt
2014 - Iharosberény Díszpolgára
Közvilágítási hibabejelentő
2016.08.31.

Iharosberény településen a közvilágítás meghibásodott lámpatastjeit az ENERIN javítja. A közvilágítási hibák közvetlenül bejelenthetők a www.kozvilhiba.hu elektronikus felületen elérhető KOVIKA Közvilágítás hibabejelentő portálon.
Szemétszállítási díj visszatérítés
2016.08.31.

Iharosberény Község Önkormányzata a szemétszállítási díjat határidőre befizetők részére visszatérítést nyújt az ürítés díjából: 60 literes edényzet esetében 60,-Ft/ürítés, 80 literes edényzet esetében 80,-Ft/ürítés, 120 literes edényzet esetében 100,-Ft/ürítés nagyságrendben. Az első félévi számlák utáni visszatérítést a befizetést követően augusztus 1. és szeptember 20. között, a második félévi számlák utáni visszatérítést január 20. és február 10. között lehet igényelni a Közös Önkormányzati Hivatalban, a számla és a befizetést igazoló bizonylat csatolásával.
Tanévkezdési támogatás
2016.08.31.

Iharosberény Önkormányzatának Képviselő-testülete kérelemre 15.000 Ft összegű utalvány formájában tanévkezdési támogatást nyújt az Iharosberényben bejelentett lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen itt tartózkodó óvodába járó gyermekek, valamint nappali tagozaton, általános iskolában, közép-és felsőfokú tanintézményben tanulók részére.
A kérelem benyújtására 2016. szeptember 20-ig van lehetőség, tanulói jogviszony igazolásának csatolásával.

ÜGYFÉLFOGADÁS VÁLTOZÁS
2016.03.04.

Az Iharosberényi Közös Önkormányzati Hivatalban a március 15-i ünnepnap és az EON által jelzett áramszünet miatt munkarend átcsoportosítás történt. 2016. március 5-én, szombaton és március 16-án, szerdán nem lesz ügyfélfogadás.
Farsangolók a médiában
2016.02.08.

Média rovatunkban hamarosan megtekinthetők lesznek 2016 berényi farsangi rendezvényeinek videói.
Újra működik a BerényiTV
2016.02.08.

A kultúrház felújítása miatt az elmúlt hónapokban szünetelt a BerényiTV szolgáltatása. A technikai akadályok a napokban elhárultak, így a települési helyi információs csatorna újra üzemel: 24 órás képújsággal, kedden és csütörtökön 20 órától a megszokott esemény összefoglalókkal jelentkezik a BerényiTV. A helyi adás vételéhez nézőinknek be kell állítani készülékeiket az S21 csatornára, a 303.25MHZ frekvenciára.
Nézze meg videón, mi történt a faluban!
2012.11.10.

Honlapunkról megnyithatja a települési rendezvényekről készült rövid videókat. A cikkek címe alatt keresse a kék színnel jelölt -Videóhoz kattintson a szövegre!- feliratot.
A teljes terjedelmű anyagokról DVD másolatot kaphat a Kultúrházban!